De nieuwe Toyota Yaris Cross Hybride | Selected By Hensgens

De Toyota Yaris met hybride aandrijving is al jaren bekend op de Nederlandse wegen. Maar Toyota slaat nu een nieuwe weg in door de Yaris Cross te introduceren en Dino testte dit model voor jullie uit!

Dino is op pad geweest met deze auto en verteld in dit blog zijn eigen bevindingen over deze auto. Wat bij dit model direct opvalt is de levendige kleur van de auto, ook wel bekend als Brass Gold. De versie waarmee Dino op pad is geweest is tevens een unieke uitvoering in Nederland omdat dit een all-wheel drive is. Maar hoe rijdt zo een auto nu precies?

Wanneer we wegrijden met deze auto voelt het direct vertrouwd aan. Op zich ook niet vreemd wanneer je weet dat deze auto veel gelijkenissen toont met zijn kleinere tegenhanger de Toyota Yaris. Zo delen deze twee modellen dezelfde aandrijving, transmissie en hybride-technologie.

Uiteraard zijn er, zoals in elke Toyota, tal van veiligheidsopties geïntegreerd in deze auto. Denk hierbij aan opties zoals rijstrooksensoren, parkeerhulpsystemen aan de voor- en achterzijde, bot waarschuwing en nog veel meer. Een optie die ikzelf vooral heel prettig vindt is de adaptieve cruise control. Dit systeem houdt een snelheid vast en anticipeert zelf op zijn voorganger wanneer deze zou vertragen.

Daarbovenop is dit model niet alleen volledig nieuw qua uiterlijk, in het interieur is er ook een en ander gewijzigd. Al voelt dit interieur nog steeds heel vertrouwd. Het infotainment kreeg een upgrade naar een 9-inch groot touchscreen met een draadloze integratie van Apple Carplay of Android Auto. Deze Yaris Cross waarmee ik onderweg ben geweest is tevens nog voorzien van een head-up display en een JBL-audio installatie. Door deze opties ervaar je echt dat je in een moderne, hedendaagse auto rijdt. Een laatste optie die ik nog graag wil toelichten is de elektrische achterklep. Deze is handsfree te bedienen met je voet, alleen moet ik eerlijk bekennen dat mij dit niet altijd lukt.

Wil jij deze auto nu zelf een keer ervaren? Neem dan nu contact op met onze vestiging in

Nieuwstadt:
Verkoop.nieuwstadt@hensgens.nl
046 485 30 65

of

Maastricht:
Verkoop.maastricht@hensgens.nl
043 363 28 80