Hensgens Mobiliteitsgroep

Welkom bij Hensgens mobiliteitsgroep! Wij zijn een gedreven en professioneel familiebedrijf en wij helpen u bij de aanschaf en onderhoud van elk automerk, zowel nieuw als gebruikt.

Al sinds 1956 een echt familiebedrijf

Hensgens Mobiliteitsgroep vindt zijn oorsprong inmiddels meer dan 60 jaar geleden. De heer en mevrouw Hensgens openden in 1956 een tankstation in het toen nog Nederlandse Tüddern. In 1961 werden de bedrijfsactiviteiten van Hensgens Mobiliteitsgroep verplaatst naar Nieuwstadt wegens uitbreiding. Deze vestiging maakte al snel naam als verkooppunt voor occasions van alle merken.

Professionalisering bedrijf

Eind jaren 70 wonnen de Japanse auto’s aan populariteit in Europa. Er werden steeds meer Japanse auto’s naar Europa verscheept om aan de vraag te voldoen. Om in te spelen op deze ontwikkeling en de organisatie verder te professionaliseren werd Hensgens Mobiliteitsgroep in 1972 officieel Mazda-dealer. Door het verkrijgen van dit dealerschap werd Hensgens Mobiliteitsgroep in Nieuwstadt een invloedrijk regionaal aanspreekpunt voor de verkoop, inkoop en service van zowel nieuwe als gebruikte Mazda’s en overige Japanse merken. 

Verbreding merken aanbod

Om aan de stijgende vraag naar nieuwe auto’s te voldoen, moest Hensgens Mobiliteitsgroep haar aanbod van nieuwe auto’s verbreden. Dit leidde toentertijd tot de adoptie van zowel het Honda- als Hyundai-dealerschap. Hensgens Mobiliteitsgroep behoorde hierdoor tot één van de eerste multi-merken dealers van Nederland. Destijds werd er in 2005 ook een eigen occasion-label gelanceerd met de naam “Deal-On-Wheels”. De klant kreeg hierbij zelf de mogelijkheid om te kiezen voor verschillende service en garantiepakketten. Destijds is samen met Huub Stapel een video opgenomen om te zorgen voor bekendheid van deze mogelijkheden. Hensgens Mobiliteitsgroep beschikte destijds al over een actief aanbod van meer dan 250 auto’s en dat aantal is alleen maar gegroeid!

Schaalvergroting en uitbreiding: Familiebedrijf met jarenlange ervaring door passie

Om mee te groeien met de merken die Hensgens Mobiliteitsgroep voerde, was de uitbreiding van het aantal vestigingen een logische stap. In 1998 werd de vestiging in Roermond aangewonnen. Deze vestiging is tot op heden een officieel aanspreekpunt voor nieuwe Mazda’s, Suzuki’s en Honda’s.

Vervolgens werd Honda-dealer Bos in Maastricht overgenomen door Hensgens Mobiliteitsgroep, destijds één van de oudste Honda dealers van Nederland. Honda Hensgens Maastricht was destijds de enige Honda vestiging in Nederland, die zowel nieuwe Honda auto’s als motoren verkocht binnen één vestiging. In maart 2006 werd de vestiging in Roermond uitgebreid met het merk Seat en werd in 2009 vestiging Nijmegen onderdeel van Hensgens Mobiliteitsgroep. Middels de vestiging in Nijmegen werd een nieuwe verzorgingsgebied toegevoegd aan Hensgens Mobiliteitsgroep met merken als Suzuki en Honda. Hensgens Mobiliteitsgroep werd hiermee de grootste Honda-dealer van Zuid-Nederland.

Uiteindelijk werd Hensgens Mobiliteitsgroep in oktober 2013 ook in Maastricht officieel Hyundai-dealer. Mede door de jarenlange ervaring met het merk in Nieuwstadt.

Onafhankelijkheid als sterkte (2015)

Per 2015 hebben wij in zowel in Nieuwstadt als Maastricht de verandering ingezet. De traditionele dealerorganisatie is daarbij omgebouwd naar een professioneel en persoonlijk familiebedrijf. Middels het eigen “Selected By Hensgens” kan Hensgens Mobiliteitsgroep betere voorwaarden, services en prijzen bieden die samen zorgen voor een full-service dienstverlening. Sinds 2015 kan men bij Hensgens Mobiliteitsgroep terecht voor aanschaf en onderhoud van elk automerk, zowel nieuws als gebruikt.

Selected By Hensgens biedt een gevarieerd aanbod in betrouwbare occasions en nieuwe auto’s die Hensgens Mobiliteitsgroep speciaal voor u heeft geselecteerd. Daarnaast geniet u vanaf heden ook van de beste voorwaarden, zoals een aanvulling op de fabrieksgarantie en mobiliteitsservice Europa bij aanschaf van een Selected By-auto.

Uw persoonlijke Selected By-adviseurs kan sturen op uw wensen en behoeften en is niet merkgebonden. Uw wensen staan centraal en zelfs als de auto die u zoekt niet beschikbaar is, biedt Selected By Hensgens mogelijkheden middels een persoonlijke zoekopdracht. Meer informatie over Selected By Hensgens vindt u terug in deze video:


Tevens hebben wij de relatie met de Nederlandse Hyundai-importeur per 1 augustus 2017 beëindigd en gaat Hensgens Mobiliteitsgroep door als specialist in het merk Hyundai.

Branding en Community-building (2016 – 2020)

Inmiddels is het eigen merk Selected By Hensgens bekend onder de klanten en wint het merk aan bekendheid onder de doelgroep. In 2016 zijn de vestigingen in Nieuwstadt en Maastricht verbouwd om vorm te geven aan de nieuwe huisstijl. De vernieuwde huisstijl weerspeigelt onze filosofie: Hoge kwalitatieve auto’s met een exclusief after sales programma voor de beste prijs. Consumenten kunnen bij ons jong gebruikte auto’s kopen, waarbij Hensgens de fabrieksgarantie volledig overneemt en verlengd.

Daarnaast is Hensgens Mobiliteitsgroep in 2016 gestart met het Auto Onderhoud Plan (AOP). Hierdoor kan iedereen, klant of niet-klant een auto bij Hensgens Mobiliteitsgroep laten onderhouden voor een vast bedrag per maand. Door het sterke eigen merk en de onafhankelijke identiteit, merken wij dat klanten onderdeel willen uitmaken van onze community. Deze community willen wij graag verder zien groeien.

Met onze kwalitatief hoge en persoonlijke dienstverlening hopen wij dit te realiseren. Evenementen als de jaarlijkse winterinspectie, onze ambassadeurs en onze eigen Hensgens-blog leveren daaraan hun bijdrage. Klanten die in ons geloven, daar doen we het voor!

Go Green By Hensgens en verdere digitalisering dienstverlening (2021-2025)

Sinds de introductie van de Honda Civic Hybrid in 2004 verkocht Hensgens al nieuwe Hybride voertuigen. De jaren daaropvolgend hebben we ons gespecialiseerd in het onderhoud en de aanschaf van hybride voertuigen in Nieuwstadt en Maastricht. Anno 2021 zijn alternatieve aandrijvingen niet meer weg te denken in het wagenpark van Hensgens. Sinds eind 2020 hebben we ons eigen label ‘’ Green Mobility by Hensgens ‘’ geïntroduceerd. Dit label geeft aan dat Hensgens dé partner is voor de aanschaf en het onderhoud van Mild Hybrides (mHEV), Full Hybrides (HEV), Plug-in Hybrides (PHEV) en volledig elektrische voertuigen (EV’s).

De monteurs die bij Hensgens Mobiliteitsgroep aan E-voertuigen werken zijn NEN 9140 gecertificeerd. Op het moment dat u uw E-voertuig bij ons laat onderhouden ben u dus verzekerd dat dit veilig gebeurd door iemand die hier voor gecertificeerd is. NEN 9140 stelt specifieke eisen aan het veilig werken aan elektrische voertuigen door het wegnemen van elektrische gevaren. Daarnaast biedt de norm voorschriften voor veilige opslag van (vermoedelijk) beschadigde e-voertuigen en elektrisch gevaarlijke onderdelen van e-voertuigen. Kort samengevat; uw elektrische of hybride voertuig is in veilige handen voor onderhoud bij Hensgens met behoud van fabrieksgarantie.

Tevens zijn onze verkoopadviseurs ook gecertificeerd EV-Specialist. Dit houdt in dat onze verkopers u de voordelen van elektrische rijden uitgebreid kunnen toelichten. Tot slot adviseren zij u ook over alle zaken die bij elektrisch rijden aan bod komen zoals; onderhoud, subsidieregelingen, laadmogelijkheden en de minimale vereiste range voor uw leefsituatie.

Tot slot heeft Hensgens een verhoogde focus op het digitaliseren van haar processen de komende 4 jaar. Al onze afdelingen zijn per 1 januari 2021 per WhatsApp bereikbaar via ons vaste nummer. Daarnaast worden al onze afdelingen ondersteund door een Callcenter, zodat u te allen tijde te woord wordt gestaan. Als u in de avond nog wilt chatten met ons, kan dat ook van 18:00 tot 23:00, van maandag t/m zondag. Heeft u geen tijd om langs te komen? U kunt met één van onze adviseurs een Videocall inplannen. Een proefrit of aflevering op locatie behoort ook tot de mogelijkheden. Wilt u de hele verkooptraject digitaal afhandelen? Geen enkel probleem, onze digitale verkopers staan voor u klaar.

Hensgens is klaar voor de toekomst.