Hyundai i10

De Hyundai i10 is een zuinige, praktische stadsauto, waarmee makkelijk door het drukke stadsverkeer te manoeuvreren is. Deze 5-deurs stadsauto uit de miniklasse van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai is van binnen tamelijk ruim, maar heeft met een lengte van 3,67 meter en breedte van 1,68 meter toch compacte buitenmaten. De Hyundai i10 maakt door het expressieve design en de brede Cascade-grille een sportieve indruk. Met zijn vloeiende lijnen, sterke contrasten en geavanceerde technologie is de i10 een van de stijlvolste auto’s van het moment. Hetzelfde geldt voor zijn interieur, met een strakke design en de nieuwste multimediatechnologie, ervaren inzittenden een moderne ambiance waarin ze zich snel thuisvoelen.

Hyundai i10

Comfort en Veiligheid

In 2007 werd de Hyundai i10 voor het eerst aan het grote publiek getoond. Deze wendbare auto kwam op de markt als opvolger van de Hyundai Atos. In de eerste jaren is er keus uit twee viercilinder benzinemotoren: een 1,0-liter met ongeveer 48 kW/66 pk en iets sterkere 1,2-liter. In 2013 verdwijnt de 1,2-liter, waardoor de i10 nu alleen nog verkrijgbaar is in een 1.0-liter MPi-driecilinder benzinemotor met 49 kW (67 pk). De sportieve i10 N-Line uitvoering heeft daarentegen wel een 1.0 T-GDi benzinemotor met 73,6 kW (100 pk) vermogen. De Hyundai i10 is leverbaar in een handgeschakelde 5-versnellingsbak en een 5-trapsautomaat, ofwel een gerobotiseerde 5-versnellingsbak (AMT). Hiermee combineert de Hyundai i10 automaat het ontspannen rijden van een automatische transmissie met een hogere efficiëntie.

Als het gaat om veiligheid bezit de Hyundai i10 het nieuwste en meest uitgebreide veiligheidspakket in zijn klasse. Dit slimme systeem biedt alle gebruikelijke airbags plus de nodige technieken om een ongeluk te voorkomen. Met de Hyundai SmartSense, de geavanceerde actieve veiligheids- en rijassistentiesystemen, kan de i10 zelfstandig remmen voor gevaar. Daarnaast signaleert het systeem de eerste tekenen van vermoeidheid of afleiding, herkent snelheidsborden en geeft een waarschuwingssignaal wanneer een wegmarkering zonder aanzetten van de richtingaanwijzer wordt overschreden. Allemaal speciaal ontwikkeld om optimale veiligheid te kunnen bieden.