Uw auto tijdens de winter

Wat doet de winter met uw auto?

In het winterseizoen dalen de temperaturen en dit heeft natuurlijk ook invloed op uw auto. Hieronder hebben wij, verdeeld in een aantal categorieën, kort beschreven waar u op moet letten. 

Banden
Tijdens de winterperiode wordt aangeraden te rijden met winterbanden of all season banden (welke ook goed gekeurd zijn als winterband). Een winterband werkt al beter dan een zomerband vanaf een temperatuur van 7 graden. Zodra deze temperaturen worden bereikt is het dus handig om te wisselen naar uw winterbanden. Komt u met uw auto ook buiten Nederland dan is het zaak dat u een band neemt welke voorzien is van een sneeuwvlokje, deze zijn bijvoorbeeld ook goed gekeurd in Duitsland. Als u uw banden zelf opslaat zorg er dan voor dat u dit droog doet en de banden plat neerlegt.

Vloeistoffen
Soms wordt er voor gekozen om ruitenwisservloeistof aan te lengen met water. Tijdens de winter is het aan te raden om de ruitenwisservloeistof in uw reservoir zo puur mogelijk te houden. Dit voorkomt de mogelijkheid tot bevriezing van de vloeistof. Het komt ook wel eens voor dat er te veel vocht in de remvloeistof of koelvloeistof zit, ook dit kan er voor zorgen dat deze vloeistoffen tijdens de winter bevriezen. U kunt dit voorkomen door uw vloeistoffen te laten controleren tijdens een wintercheck. 

Ruitenwissers/voorruit
Ijs is de grootste vijand van een ruitenwisser, ijs is namelijk harder dan rubber. Zorg er tijdens de winter dus voor dat uw ruitenwissers ijsvrij zijn voordat u ze gebruikt. Daarnaast is het belangrijk uw voorruit te controleren op sterretjes of scheurtjes. Tijdens de winter wisselt de temperatuur van uw voorruit van heel koud naar warm. Dit kan er voor zorgen dat er scheuren in uw ruit ontstaan op de zwakke plekken.

Verlichting
Tijdens de donkere dagen is het zicht vaak slechter en is het vroeg donker. Zorg er voor dat u geregeld uw verlichting controleert. Het is daarnaast natuurlijk handig om altijd een setje reservelampjes bij u te hebben.

Wilt u er nu helemaal zeker van zijn dat bovenstaande punten allemaal in orde zijn? Maak dan een afspraak bij onze werkplaats voor een wintercheck. Deze wintercheck is voor al onze klanten tevens geheel gratis. Klik op deze link om een afspraak te maken of neem contact op met een van onze vestigingen.