Aanschafsubsidie op een gebruikte of nieuwe elektrische auto (EV) tot 4.000 euro

Sinds wanneer kunt u de subsidie aanvragen?
Het loket voor de subsidieaanvraag is per 1 juli 2020 geopend. Echter kan iedere particulier vanaf 4 juni met terugwerkende kracht de subsidie alsnog aanvragen. Je hoeft dus niet te wachten tot 1 juli tot de aanschaf van uw EV. Let’s go!

Voor wie is de subsidieregeling van toepassing?
De aanschafsubsidie is gericht op uitsluitend particuliere kopers. Het doel van deze regeling is om de keuze voor een elektrisch voertuig te stimuleren. Door de subsidie wordt het aanschaf-prijsverschil met een personenauto op fossiele brandstoffen verkleind.

Waar kunt u de subsidie aanvragen?
De subsidie elektrische auto is vanaf 1 juli 2020 aan te vragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Waarom zou u een elektrische auto aanschaffen nu?
Naast de nieuwe subsidieregeling zijn er meerdere redenen om een elektrische auto aan te schaffen. Op een elektrische auto zit geen BPM en u betaalt ook geen wegenbelasting. Daarnaast is een elektrische auto ook aanzienlijk goedkoper in onderhoud (O.a. geen olie). Tot slot, is een elektrische auto ook een stuk beter voor het milieu en geeft het een geweldige rijervaring! Wilt u meer uitleg in detail? Maak nu een afspraak met één van onze verkoopadviseurs en we staan u graag te woord.

Aan welke voorwaarden moet u voldoen om aanspraak te kunnen maken op de subsidie?
De primaire voorwaarde is dat de auto 3 jaar op naam van dezelfde eigenaar blijft staan. Daarnaast moet de catalogusprijs van de elektrische auto ten minste 15.000 euro incl. de BTW zijn en niet hoger dan 45.000 euro incl. BTW. Dit om de aanschaf voor met name de middenklasse elektrische auto’s te verhogen. Verder moet de bruto actieradius (op papier) minimaal 120 km zijn. Tot slot is het verplicht om de auto aan te schaffen via een RDW-erkend professioneel autobedrijf, zoals Auto Hensgens.

Aanbod via Hensgens
Wij hebben een aanzienlijk groot aanbod in zowel nieuwe als gebruikte elektrische auto’s. Op alle auto’s die wij aanbieden is de subsidie van toepassing. Neemt u een kijkje in onze online showroom?

Onderhoud via Hensgens
Naast de aanschaf van uw elektrische auto, kunt u ook bij ons terecht voor het onderhoud aan uw elektrische auto. De monteurs die bij Hensgens Mobiliteitsgroep aan E-voertuigen werken zijn NEN 9140 gecertificeerd. Op het moment dat u uw E-voertuig bij ons laat onderhouden ben u dus verzekerd dat dit veilig gebeurd door iemand die hier voor gecertificeerd is.

Bekijk hier onze elektrische auto’s
 
De autobranche is momenteel snel het veranderen en Hensgens helpt u in deze transitie. Wij staan voor u klaar.