Alles wat je moet weten…

Hensgens Blog


Een aantal jaar geleden heeft de Duitse overheid in een aantal grote steden zogenaamde milieuzones, ofwel “Umweltzones” ingevoerd. Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen door vervuilende auto’s en oudere, zwaardere diesels te weren uit stadscentra. Om toch zo’n milieuzone in te mogen rijden, dient je auto voorzien te zijn van een goedgekeurde milieusticker voor de betreffende zone.

Bij iedere milieuzone staat met borden aangegeven welke milieustickers zijn toegestaan. Er wordt op dit moment onderscheid gemaakt tussen 3 verschillende milieustickers: groen, geel en rood. De kleur die je krijgt toegewezen is afhankelijk van de uitstoot van de auto. De milieusticker wordt vervolgens uitgegeven op basis van het kenteken. Een rode en gele sticker duiden op een auto met een te hoge uitstoot waardoor deze beide in vrijwel alle stadscentra niet meer worden toegelaten.

Rijd je toch een milieuzone in zonder milieusticker? Of heb je een onjuiste milieusticker, dan loop je risico op een boete van € 80,- euro.

De makkelijkste weg om een milieusticker te bellen is online. Via www.milieusticker.nl kun je gemakkelijk en snel voor ongeveer €18,- euro een sticker bestellen. Deze wordt vervolgens in circa 5 werkdagen thuisgestuurd.

Wanneer je de sticker hebt ontvangen, dien je deze altijd rechtsonder (van binnenuit gezien) aan de binnenkant van de voorruit plekken. Wanneer je de sticker niet goed zichtbaar plakt kan dit ook een boete opleveren van € 80,- eur

Hensgens Mobiliteitsgroep (Nieuwstadt)
Kruisweide 3
6118 AP Nieuwstadt
Telefoon: 046-20 603 12
E-mail: verkoop.nieuwstadt@hensgens.nl

Hensgens Mobiliteitsgroep (Maastricht)
Bergerstraat 11
6226 BA Maastricht
Telefoon: 043-36 286 27
E-mail: verkoop.maastricht@hensgens.nl

Openingstijden
Ma t/m vrij: 09.00 – 18.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 17.00 uur