Sales Specialist // Team Lead Manager

Sales Specialist // TLM

Hensgens Nieuwstadt

Hensgens is hét toonaangevende universele autobedrijf van Limburg. Wij helpen particulieren en ondernemers om hun droomauto of bedrijfsvoertuig te vinden. Dit doen we al sinds 1956 als familiebedrijf vanuit Nieuwstadt en Maastricht met een team van 35 man. Wij verkopen, onderhouden en repareren auto’s en bedrijfswagens van alle merken, zowel nieuw als gebruikt. Nieuwe Mercedes EQS? Yes we can. Gebruikte Hyundai i10? Yes we have!

Onze missie: Op weg naar 100 jaar Hensgens!

Als ambitieus familiebedrijf onder leiding van de 3e generatie Hensgens, breiden wij onze Sales Afdeling uit. Daarom zoeken voor Hensgens Nieuwstadt een extra Sales Specialist & Team Lead Manager.

ONZE CULTUUR

Hensgens doet het net even anders. Daarom zoeken wij ook mensen die net wat anders zijn. Wij zijn een platte organisatie en leggen veel verantwoordelijkheid op de werkvloer. Hou jij van aanpakken en komt ‘’ niet aan toegekomen ‘’ niet in jouw vocabulaire voor? Dan zoeken wij jou!

SELECTED BY HENSGENS

Hensgens is geen klassieke merkdealer, zoals je die tegenkomt op de autoboulevard. Geen stoffig 3-delig pak met foute stropdas in de showroom. Geen hoofdkantoor in de Randstad. Wij zijn een regionale moderne universele full-service retailer met een onafhankelijk perspectief op de automotive-sector met een ruime voorraad van 250 voertuigen. Klanten kunnen bij ons terecht voor de aanschaf van elk merk, nieuw en gebruikt. Ook bieden wij onze klanten een uitgebreid aftersales programma, waar onderhoud en schadeafwikkeling vaste onderdelen zijn. Met ons eigen merk ‘’ Selected By Hensgens ‘’ bieden we nieuwe en jong gebruikte auto’s aan eindconsumenten voor: de beste prijs, met meer garantie dan de merkdealer en gratis haal en brengservice voor reparatie en onderhoud door heel Nederland.

HELO VANS

In 2018 zijn we begonnen met de verkoop, onderhoud en reparatie van nieuwe bedrijfswagens. Wij zijn het enige autobedrijf in Nederland, waar een ondernemer terecht kan voor alle merken. HELO biedt je nieuwe bestelwagens tot 3.5t. Het aanbod is steeds modern en up to date en van de meest actuele Europese en Aziatische merken. Als wij het niet hebben staan dan, gaan wij voor je op zoek en komen ook dan met een scherp aanbod dat bij jouw wensen past. Alle voertuigen die wij leveren zijn voorzien van de volledige fabrieksgarantie. Zolang je bij ons in onderhoud blijft, is jouw fabrieksgarantie gegarandeerd.

OMSCHRIJVING FUNCTIE

Zie jij jezelf werken vanuit een dynamisch jong sales team en bouw jij met ons mee aan een toekomst met toekomst? Je werkdag begint om 8:45 en eindigt om 18:00. Je werkt Maandag t/m Zaterdag en hebt 1 dag vrij door de week.

Onder begeleiding van Carlo Hensgens wordt je in versnelt tempo meegenomen in alle ins en outs binnen de Automotive Sales.

WAT GA JE DOEN?

Als Sales specialist bij Hensgens ben je het eerste en laatste aanspreekpunt van klanten.

Je primaire werkzaamheden

 • Het opvolgen van nieuwe leads (Telefonisch, Showroom, Email, Whatsapp)
 • Het primaire aanspreekpunt voor klanten uit de showroom
 • Het taxeren van auto’s en bedrijfswagens
 • Cross selling denk hierbij aan; onderhoudscontracten, verzekeringen en accessoires
 • Het beheren van het hele sales proces, van het eerste contactmoment tot aan de aflevering
 • Het leveren van maatwerk offertes voor zowel nieuwe als gebruikte auto’s van alle merken
 • Het beheren en monitoren van de gehele customer journey van initieel contact tot aan de feitelijke uitlevering
 • Het werken in ons CRM-systeem om leads en klantinformatie gestructureerd bij te houden
 • Samenwerken met het Salesteam om de week en maand doelstellingen te bereiken en te overtreffen

DOORGROEIMOGELIJKHEDEN

Door onze huidige groei zoeken wij mensen die verantwoordelijkheid willen nemen. Ben jij een doorpakker , beheers je de primaire werkzaamheden en wil jij net een stukje verder? Dan kan je doorgroeien bij ons. Denk hierbij aan o.a;

 • Het beheren en aanjagen van onze koude acquisitie; wij bellen al onze klanten die in het verleden een auto gekocht hebben en inventariseren de huidige mobiliteitsbehoefte.
 • Het monitoren van de leads van je collega’s en bijsturen gedurende de dag; hoe concreet is het? Kunnen we nog wat extra’s? Niet denken in problemen, maar zoek de mogelijkheden!
 • Meedenken en opzetten aan Cross Media Sales Campagnes; Hoe kunnen we een nieuw model aan huidige klanten het beste aanprijzen?
 • Meedenken en opzetten van Sales Trainingen voor de Sales Collega’s van beide vestigingen; Hoe halen we het maximale uit elkaar?
 • Het uitbreiden en aanboren van onze Zakelijke Markt; wordt jij onze Financial Lease en Operational lease expert binnen het bedrijf?

WAT BIEDEN WIJ JOU

 • Een salaris van tussen de 2300-3300 afhankelijk van je opleidingsniveau, leeftijd en relevante werkervaring
 • Auto van de zaak
 • Gezellig jong en dynamisch team
 • Goede CAO en pensioensregeling
 • Teamdoelstellingen met teambeloning
 • Bedrijfsuitjes
 • Loopbaan coach
 • Gepersonaliseerde opleidingen

Wat verwachten wij van jou?

Geen eindeloos lijst van eisen. Primair moet sales verankerd zijn in je DNA. In zowel je persoon als persoonlijke ervaring. Je kan jezelf goed verkopen, maar je kan nog beter luisteren naar de klant en de wensen inventariseren. Aannames doe je niet aan. Iedere klant vlieg je blanco aan zonder vooroordeel. Je bent verslaafd aan het closen van deals en doet er alles aan om dit waar te maken. Je bent een teamplayer en je hebt een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent op zoek naar een bedrijf voor de lange termijn.

Ben jij onze man of vrouw? Neem contact op met Carlo Hensgens via carlo@hensgens.nl of 046 485 3065